top of page
Screenshot_20230731_171619_Facebook.jpg

Wat is Reiki?

 

Reiki is de Universele energie/levenskracht en is een eeuwenoude heelkunst die in de negentiende eeuw in Japan door een christelijke monnik, Dr Mikado Usui, opnieuw ontdekt is.

Rei beschrijft het universele en Ki de vitale levenskracht die door al het levende stroomt.

Vele volkeren, culturen en religies hebben, inmiddels al honderden jaren, een energie gekend die overeenkomt met de betekenis van Ki.

Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte.

Die energie bevindt zich dus overal om ons heen (het universele) en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

Iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrij in zich op te nemen en door te geven. Door het meemaken en/of verdringen van heftige emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd.

Hierdoor kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen.

Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, zowel lichamelijk als geestelijk en vertraagt het herstel

Het is nu mogelijk voor iedereen, zonder enige vorm van voorkennis, de Reiki leer eigen te maken, zodat u uzelf de energetische kracht van Reiki zelf kan beheersen, ervan te genieten en over te brengen op anderen.

In onze cursus van een dag leren wij u alle beginselen van Reiki en natuurlijk kunnen wij u helpen en leren een Master te zijn in Reiki.

Reiki is een methode om in eerste instantie uzelf en daarna anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor u en alles wat leeft blijft leven.

Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

Reiki-energie is 'intelligent' en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst uw maag van streek raakt voordat uw hoofdpijn verdwijnt.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen, de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

De hoeveelheid energie die stroomt, is deels afhankelijk van het niveau van de 'Reiki-gever' en de ontvankelijkheid van de ontvanger. De ontvanger kan in principe de energie onbewust weigeren, al zal dat slechts sporadisch gebeuren.

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen.

Reiki is geen medicijn in de zin van de westerse geneeskunst. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden.

Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Het verschil met de homeopathie is dat er slechts ÉÉN recept is en dat is Reiki geven. 

bottom of page