top of page

De voorspellingen over 2020

(ingediend op 14 november 2019 bij ParaVisie magazine)

Maar eerst even checken welke er, onder andere, van de voorspellingen over 2019 zijn uitgekomen

Gerard Joling

Komt in het ziekenhuis terecht na een ruzie of onregelmatigheid met ‘fans’.

We (de wereld) zullen geconfronteerd worden met een UFO die qua informatie niet in een of andere doofpot gestopt kan worden. Of het is een meteoor die een dusdanige omvang zal hebben dat ook die niet onopgemerkt blijft voor de hele wereld.

Fraudezaak van een Nederlandse bank aan het licht.

Twan Huys

Deze zeer getalenteerde journalist en programmamaker zal (als het niet al heeft plaatsgevonden voor het uitkomen van deze voorspelling) zelf de stekker uit zijn presentatie rol halen. Hij gaat terug naar een andere vorm van journalistiek waar hij zich meer als een vis in het water zal voelen.

In het weekblad Story heb ik, ruim voor de finale, de uitspraak gedaan dat Martien Meiland in een euforiestemming in de prijzen zal gaan vallen!!

Ik ben heel eerlijk dat ik NIET zie wie, maar er zal een burgemeester zeer negatief in het nieuws komen door mogelijk kinderporno of uitlatingen die een zeer discriminerend karakter hebben.

En wat heb ik nog meer gezien over 2019?

 

Ziekenhuizen zijn, als gevolg van het verkeerd voorbeeld van de ziekenhuizen in de Noordoostpolder, kritischer naar eigen uitgaven. Toch gaat er weer de bedreiging komen om ziekenhuis deuren te sluiten als gevolg van wanbeleid en dichtdraaiende subsidiekranen.

 

Overlijden van bekende Nederlander in televisie-land.

 

‘Sinkholes’ zijn eigenlijk niet echt Nederlands, toch gaat er een soortgelijk fenomeen zich aankondigen in het noorden van het land. Zou het iets met olieboringen te maken?

 

Maxima steelt de show bij een grote kindermanifestatie in provincie Utrecht. Ze laat hiermee zien hoe geweldig zij omgaat met gevoelens en emoties van kinderen.

 

De zomer van 2019 zal er weer een worden voor de geschiedenis boekjes, want wederom zullen we zeer hoge temperaturen moeten incasseren maar ook de droogte (iets wat vreemd is voor Nederland) zal weer op gaan spelen.

 

Eurovisie songfestival 2019

Echt eenvoudig is dit niet te voorspellen omdat bij het inleveren van deze voorspelling nog niet eens bekend was wie ons land zou gaan vertegenwoordigen.

Toch voel ik een vrouwelijke energie, een die nieuw is, nieuwe ideeën en een nieuwe klank zal laten horen. Hoe moeilijk is het dan om iets te voelen qua voorspelling. Toch zeg ik dat Nederland wederom in de finale gaat komen,

 

*********************************************************************

 

Soms komen mijn voorspellingen direct uit, soms laat het even op zich wachten en soms gebeurt het pas nadat het jaar al is afgelopen. Voorspellingen houden zich duidelijk niet aan kalenders en tijd… alles wat er staat te gebeuren is al in de sterren te lezen.. maar wanneer gaat dat gebeuren dan???

 

Toch ga ik het weer opnieuw omschrijven:

2020 gaat weer een jaar worden van uitersten. Uitersten in temperatuur, in geld, in presentatie van ideeën en gedachtegoed. Dit jaar zullen bepaalde normen en waarden die als vanzelfsprekend waren, op de schop genomen worden.
Met name in de financiële zorg de inkomens en uitkeringen zullen flink ter discussie gesteld worden.

Eigenlijk zullen hier vreemde tegenstrijdigheden gaan ontstaan: enerzijds komt er meer geld op tafel, omdat dat nodig is.
Aan de andere kant zal er flink bezuinigd gaan worden omdat er teveel wordt uitgegeven.

 

Een van de dingen die ik zie gebeuren is dat er vanuit Amerika een negatieve wind deze kant op zal komen die je mag samenvatten als een soort isolatie. Isolatie? Ja… alsof ‘wij’ in Europa meer zullen moeten gaan presteren of daadwerkelijk kleur moeten gaan bekennen in eens strijd die Amerika voert met ‘de vijand’. Het is niet meer de vrijblijvende mening en de afstandelijke gedachte waar wij ons achter mogen verschuilen. Nee, het gaat menens worden en Nederland moeten we daar kleur in gaan bekennen!

Is dat een voorloper op een 3e wereld oorlog dan? “Mmmmm… misschien is dat wel een wel een iets te stellige mening, maar ik kan mij niet van de gedachten vrijmaken dat deze sfeer wel degelijk in de lucht hangt en of dat er over gesproken gaat worden”

 

Een van de andere nieuwskoppen is dat er een ziekte beeld ontstaat die wij niet eerder in deze omvang hebben ervaren. Aids was flink, maar dit beeld zal aids doen vervagen. Er zijn mensen die dit beeld al zagen aankomen en er wordt dan ook vanzelf weer hele complot theorieën geopenbaard over ‘chemtrails’ en invloeden van de farmaceutische industrie die onze gezondheid ten financiële bate van deze ‘bozeriken’ zullen hebben.

 

Binnenlandse politiek: Kabinet Rutte kabbelt rustig door naar het einde van deze regering periode maar zal niet meer terugkomen als nieuw ‘Rutte kabinet’. Wat wel opvallend is, is dat het wel zeker ter sprake gaat komen en de stemmen zullen een nek aan nek race gaan krijgen. Maar uiteindelijk komt er geen nieuw Rutte kabinet. Pas in maart 2020 (zoals gepland) zullen de nieuwe verkiezingen plaatsvinden.

 

Buitenlandse politiek: Het wringt aan alle kanten in de buitenlandse politiek, oost en west blijven elkaar betichten en blijven provocerende activiteiten ontplooien.

In Noord Korea gaat onze vriend Kim Jong-un door met zijn nucleaire tests. Pas later in het jaar 2020 gaat de wereld zich er meer mee bemoeien dan voorheen. Het voelt sowieso gespannen aan. Ik denk echter dat het gezonde verstand zal zegevieren en er, ook al is de druk hoog, niets gaat gebeuren dat fataal zou kunnen zijn.

 

Trump maakt geen vrienden in de wereld. Niet alleen dat China meneer Trump een beetje zat is, is ook een deel van Europa klaar met deze Donald. Het Midden Oosten zal een beroep doen op Amerika, wat niet gehonoreerd gaat worden. In mijn gevoel gaat Trump het niet redden om een nieuwe regering te vormen in de USA. Er komt een flink tegenoffensief wat hem niet meer terug in het zadel laat komen.

 

Onthullingen: De wereld komt bol te staan van onthullingen en ‘uiteindelijk toegeven’. Oud zeer en verstopte geheimen komen naar buiten en zullen de wereld versteld doen staan. Met name iets wat eigenlijk allang een ‘publiek geheim’ was, zal nu openbaarheid krijgen. Gedacht mag worden aan staatsgeheimen die onder het mom van privé zaken, onder de mantel werden gehouden, toch erkend zullen worden als gevolg van feitelijkheden en bewijzen. Er komen grote ‘financiële geheimen’ naar buiten en hierdoor zullen zeer prominente wereldburgers hun positie in moeten leveren en uiteindelijk van het wereldtoneel verdwijnen.

 

Natuur(geweld) : In de laatste dagen van 2020 zal er een soort asteroïde de aandacht opeisen van NASA en andere organisaties die zich bezighouden met de dingen buiten onze aarde. En ik heb het dan niet over paranormale dingen maar over planeten, asteroïden en meteoren. De aandacht zal gaan naar iets wat onverwacht en onverklaarbaar ineens ‘in beeld’ komt. Gaan wij daar gevaar door oplopen? Ik denk het niet, maar het zal de gemoederen weer aardig bezig gaan houden.

 

Iets heel anders is dat de Noord en Zuidpool (en dat is al een beetje bekend) hun positie nog meer gaan verliezen en de positie gaan verleggen. Daar gaan weer wat artikelen het internet van over in het komende jaar, maar maak u alstublieft hier niet druk over, want tegen de tijd dat de polen echt gaan draaien, doen uw of mijn kiezen geen zeer meer…

 

Binnenlands nieuws

De formule 1 die gepland staat voor mei van 2020 zal definitief niet doorgaan (ik melde dit al in 2017 - zie ParaVisie januari 2018) Technisch, logistiek, facilitair, financieel en logischerwijs heeft het geen schijn van kans om te slagen in 2019 en 2020. Spiritueel gezien, geeft het alleen maar negatieve signalen af. Okay, het is nog geen mei, maar u kunt er bijna 100% op rekenen.

 

Songfestival

De winnaar van het komende songfestival 2020 is bijna een klassieke invulling. Het zal een man zijn en ik heb de neiging te zeggen dat deze uit het middellandse zee gebied komt.

 

Koningshuis

Meer en meer komt er vanuit de samenleving, maar ook van loyalisten aan het Koningshuis weerstand. De tendens is: ‘een achterhaald instituut’.

 

Bekende Nederlanders

 

Maan de Steenwinkel

Komt opmerkelijk in het nieuws. Blijkt ze in verwachting? Gaat ze trouwen? Ik zie het niet héél duidelijk maar ze gaat ‘shinen’!

 

Andre Hazes Jr.

Gaat niet op lange termijn verder met Bridget Maasland. Terug naar Monique, als in een relatie, ook niet. Hij zal even uit de spotlights gaan maar dan in het najaar weer op een positieve manier in het nieuws komen.

 

Peter R. de Vries

Het feit dat hij bedreigd wordt is niks nieuws. Daar hoef je geen paragnost of helderziende voor te zijn om dat te weten. Toch zal hij in toenemende mate zijn veiligheid moeten kunnen waarborgen, omdat de afgunst naar hem breder en feller zal worden op vele niveau’s . Hij zal zelfs door het dreigend gevaar enkele afspraken gaan afzeggen op tv.

 

Duncan Laurence

Zal opvallende uitspraken doen over de songfestival organisatie. Hiermee brengt hij velen in verlegenheid.

 

Eva Wortelboer

Krijgt te maken met politie over iets wat niemand van haar verwacht.

 

Jeroen Pauw

Kondigt (zeer onverwacht) einde relatie aan en zal kort daarop wederom een nieuwe liefde voorstellen.

 

Piet Paulusma

Krijgt een uniek aanbod om zijn kennis als weerman bij een andere zender/ programma uit te voeren. Het zal even stil zijn rond de bekende Fries, maar hij komt opvallend terug.

 

Lee Towers

Komt in het nieuws met nieuwe muziek of nieuwe energie die hem weer in het licht van de schijnwerpers zet.

 

Evert Santegoeds

Komt in dilemma terecht. Blijven als hoofdredacteur of vertrekken?

Het laatste heeft de meeste kans.

 

Eva Jinek

Eva is in dit jaar 41 geworden. Dat houdt voor haar in dat ze in een grote verandering gaat komen.

Het stadium van ‘leren’ en zaaien is over en zal gaan oogsten! Op vele vlakken. Haar ster is nog meer rijzende. (Deze uitspraak heb ik gedaan in augustus 2019 en staat beschreven in mijn boek – bij het ter perse gaan van mijn boek was nog niet bekend dat Eva Jinek zou overstappen (20 september) naar de commerciële omroep)

 

En verder in 2020…

 

· Pro rail de uitvoerder van ons treinen-net krijgt te kampen met meerdere verwijtbare aanwijsbare fouten in beheer- en programmering.

 

· Supermarkt keten valt of vraagt surseance van betaling aan.

 

· File vorming in Nederland zal tot twee keer aan toe een record breken.

 

· Visserij branche komt in problemen door wet vanuit Brussel.

 

· Doorbraak in hernieuwde visie over griep vaccins.

 

· Knalvuurwerk begint meer en meer terrein te verliezen rond oud en nieuw.

 

· Computer virus slaat toe in een binnen- of buitenlandse overheidsinstelling en zal de hele wereld laten schrikken.

 

· Strengere regels voor paranormale beldiensten. Zowel op tv als op internet.

 

· Beroemde buitenlandse filmster komt te overlijden. Filmwereld in ‘shock’. Ik spreek dan over het niveau van Brigitte Bardot.

 

· Het weer voor 2020 zal gematigd zijn..na maart zal echter de zomertemperatuur eerder zijn intrede doen, dan we gewend zijn.

 

· Kunstroof uit Nederlands museum haalt wereldpers naar Nederland.

 

· Nederlandse omroepen minder te besteden voor eigen producties

 

· Nederlands openlucht festival (pop muziek?) krijgt te maken met geweld en agressie, waardoor afgelastingen volgen.

 

· Zwembaden kunnen moeilijker ‘het hoofd boven water houden’ als gevolg van toenemend geweld.

 

· Vermist vliegtuig zal worden teruggevonden.

 

· Alternatieve geneeswijze wint terrein en zal deels erkent worden door de gevestigde en vast geroeste medische wereld.

 

· Buitensporig gedrag door politie en/of handhavers zal beschamende resultaten opleveren.

© Thomas Woolthuis 2020 www.sammasaya.com

bottom of page