top of page

 voorspellingen  2023

Over 2023 heb ik het volgende geschreven in 

ParaVisie Magazine:

 

In januari 2022 kreeg ik te horen dat ik door de lezers van het ParaVisie magazine werd verkozen tot ‘Medium van het jaar 2021’. 

Ik was en ben daar natuurlijk super dankbaar voor. Het is daarmee een kroon op mijn jarenlange werk geweest als medium en het is tevens een bevestiging dat ik voor velen iets heb mogen betekenen.

Helderziende voorspellingen worden als sinds mensenheugenis als bijzonder ervaren. Sommige slaan geen dag over om bijvoorbeeld de horoscopen te lezen of een helderziend raadgever te consulteren, terwijl anderen het eigenlijk allemaal maar onzin vinden. 

Voor mij blijft het ook bijzonder. Zeker als de dingen die ik ‘zie’ ook daadwerkelijk plaats gaan vinden. Zoals ik eigenlijk ieder jaar weer vertel, is het toch niet mogelijk om daadwerkelijk álles te zien wat er staat te gebeuren. Enerzijds ben ik daar wel een beetje teleurgesteld in, maar anderzijds ben ik ook wel blij. Het zou mij teveel verantwoording geven, iets waar ik grote moeite mee zou hebben.

 

Ieder jaar komt het verzoek van onder andere ParaVisie Magazine om mijn visie over het komende jaar te geven. Voor dat ik dat doe, neem ik toch wel even de vrijheid om eens te zien wat ik over het jaar ervoor, in dit geval 2022 heb gezegd en wat daar van uit gekomen is.

 

Wat voorzag ik dan allemaal over 2022 en wat waren de high lights daarin?

 • Net als voorgaande jaren zag ik een versoepeling in de beperkingen rond corona in de zomer van 2022.

 • Klimaat veranderingen heeft geresulteerd, hier in Nederland voor extreme regenbuien, storm, windhozen en zelfs hele flinke onweersbuien.

 • De zomer van 2022 zou weer warm, heel warm worden met deze keer zelfs records in temperatuur en een watertekort voor waterleidingbedrijven.

 • Peter Gillis stijgt de roem een beetje naar het hoofd. Natuurlijk door de grote hoeveelheid geld, lijkt het of alles te koop is, maar hij zal geconfronteerd worden met iets wat met geen geld in de wereld te koop is; “Gezondheid”. Bovendien zal zijn ster komend jaar minder hoog stijgen, want de belastingen zullen beslag gaan leggen op een of meerdere bezittingen.

 • Ik voorzag dat we, om virusmutaties te ‘voorkomen’ weer opnieuw een nieuwe onbekende vaccinatie zullen moeten accepteren.

 • Cash geld, opname en uitwisseling zal meer en meer tegengewerkt worden.

 • De zomer van 2022 lijkt tijdelijk veel terug naar het oude te komen. Terrasjes mogen weer open en in bescheidde mate gaan we lekker naar buiten.

 • Meerdere landen zullen weer hun grenzen (beperkt) open stellen voor toeristen.

 

Maar nu… 2023

Oorlog in Oekraïne, energiecrisis in ons land, nieuwe ronde coronavaccinaties, bezuinigingen op gezondheidszorg, een bijna ondemocratisch kabinet, stikstof probleem, boerenopstand, kindertoeslag affaire het is zomaar even een willekeurige greep uit al die angsten en onzekerheden waar we met z’n allen mee te maken hebben.

 

Ik kan niet specifiek zijn in het voorspellen en bespreken van één van bovenstaande; dat zou dit hele magazine kunnen vullen. Toch mag en durf ik te zeggen dat wij mensen en specifiek de Nederlanders een extreem aanpassingsvermogen hebben. Wij kunnen veel aan en kunnen flexibel meebuigen. Ik ben van nature realist en daarom, geholpen door mijn paranormale gave, durf ik te zeggen dat het glas van wereldproblemen half vol is in plaats van half leeg.

Echt lieve mensen geloof mij maar: uiteindelijk is er licht aan het eind van de donkere tunnel.

 

De oorlog door Rusland

Het grootste probleem voor de wereld is op het moment dat ik dit schrijf (november 2022) toch echt wel de dreiging van een wereld oorlog. De Russische president Poetin geeft niet op zo te merken, hij heeft zich ergens in vastgebeten en laat vooralsnog niet los in zijn ideeën.

Toch verwacht en zie ik dat de grootste strijd is gestreden en er zal een einde komen aan het oorlogsgeweld. Maar het zal niet van de ene op het andere moment afgelopen zijn, nee het gaat geleidelijk minder en minder worden. Ik voorzie dat het zelfs wel tot in 2024 kan duren voordat we kunnen spreken van “het is gelukkig afgelopen”.

 

Corona

De dreiging van een nieuwe uitbraak van een pandemie zie ik niet! Wel zie ik dat corona de gemoederen zal blijven bezighouden. En net wat ik verleden jaar ook voorspelde is dat corona dezelfde status als van een griep zal krijgen en eigenlijk niet verdwijnt van het netvlies.

 

Geld

Langzaam lijkt het muntsysteem meer plaats te maken voor digitale betalingen. Ik voel dat (en dat hebben vele mét mij) cashgeld, munten en bankbiljetten een steeds kleinere rol zal gaan spelen in het betalingsverkeer. Uiteindelijk is het de bedoeling dat AL het cash geld verdwijnt, alhoewel ik daar echt mijn twijfels over heb of dat echt zal gaan lukken. Ik heb daarbij duidelijk een gevoel dat er een alternatieve manier van cash geld gaat komen. Nieuwe wereldmunt?

 

Grote stroom en internet storing

Stroom voorziening zal enige tijd geblokkeerd worden. Internet gaat er (tijdelijk) uit. Misschien allemaal niet opzettelijk, alhoewel mijn gevoel daar anders in is, maar het gaat veel ‘gewone’ dingen naar de openbaarheid brengen. Er zijn zelfs mensen, die dit als de grote reset zullen zien.

 

Economie

Ik ben niet echt optimistisch over de economie. Met name de horeca, bakkers, kleine zelfstandigen en ZZPers krijgen het zwaar te verduren. De hulp die zo belangrijk is zal voor velen te traag op gang komen en ik zie stijging van faillissementen. Wat ik eigenlijk niet begrijp is dat er vele jaren een begrotingstekort was in de politiek, maar nu zegt de politiek miljoenen en miljoenen toe aan hulpbehoevende sectoren…. Waar komt dat geld dan vandaan? Dit gaat soms mijn glazenbol te boven.

 

Het weer

Deze winter (‘22/23) zullen we misschien als gevolg van klimaat verandering, een periode meemaken van extreme kou. Het zal bijna een laagte record krijgen van de laatste decennia. Deze kou is flink… maar zal niet een lange tijd aanhouden, hooguit 4 tot 6 weken.

De zomer zal qua temperatuur, een ‘constante’ zijn met wel weer uitzonderlijke warme uitschieters.

 

Politiek binnenland

Tja… de onvrede over het huidige kabinet begint steeds grotere vormen aan te nemen. Vrijwel iedereen denkt dat het beter zou zijn als dit kabinet onder leiding van Mark Rutte er beter aan zou doen om op te stappen. Ik voel en blijf al jaren bij de gedachte dat het toch ineens over kan zijn. De wijze waarop onze minister president ons land door de woelige tijden heen loodst, begint grote en grotere weerstand op te bouwen. Ik voorzie dat 2023 het jaar gaat worden dat het dan toch echt afgelopen is met dit huidige kabinet. Vervroegde verkiezingen en grote verschuivingen in de politiek . Ik krijg een vreemd beeld als ik aan Mark Rutte denk. Het lijkt alsof hij gevraagd gaat worden of dat hij zelf aan het lobbyen is als opvolger van Klaus Schwab. Ik zie Mark namelijk op een hoge internationale positie komen. Het is echter een kwestie van tijd.

 

Politiek Buitenland

De wereld komt op spanning te staan. Ik heb zelfs het gevoel dat er meerdere landen actief gaan worden in een oorlogssituatie. De dreiging van landjespikken neemt toe. Vanuit Arabische landen zal er iets worden opgeëist waar niemand op gerekend had. De sfeer van de koude oorlog is weer toegenomen, maar zal niet escaleren in een nieuwe wereldoorlog. Voor zover die er nu eigenlijk niet al is.

 

Koninklijk huis

In mijn gevoel zal het een bewogen jaar gaan worden voor onze Koninklijke familie. Allereerst onze Koning: die zal zich wederom vergalopperen in een uitspraak of gedrag waarbij er zelfs Kamervragen over gaan komen. Hij gaat zoals dat heet ‘buiten zijn boekje’ en zal daar over aangesproken worden door het kabinet in de vorm van onze minister president.

Vervolgens zie ik dat iemand in de Koninklijke familie een verkeersongeval of een enorm pechgeval zal moeten incasseren. Ik zie namelijk dat iemand in het gips terecht komt. Dit zal zelfs uitvoerig in het nieuws komen.

Wat Amalia betreft, zal ze er voor kiezen, of er wordt voor haar gekozen, een andere opleiding of op een andere plek in de wereld haar studie te gaan volgen.

Ook staat er heftige rouw of verdriet op de stoep bij de familie.

 

King Charles van Engeland

De nieuwe koning van Engeland heeft nog maar nauwelijks de kroon van Engeland op, maar heeft nog niet de populariteit die zijn moeder wel had. Ik voorzie dat er flink aan de poten van zijn troon wordt gezaagd. Er gaan onthullingen plaatsvinden die zijn ‘onschendbaarheid’ in een negatief daglicht zetten. Zo zie ik dat, en dat is niet de eerste keer, er weer een dame uit de anonimiteit komt en claimt zijn dochter te zijn. Iets wat natuurlijk in eerste instantie ontkent zal worden.

 

Songfestival

Het is inmiddels bekend dat Mia Nicolai en Dion Cooper gaan ons land vertegenwoordigen.

Toch heb ik hier geen goed gevoel bij. Niet specifiek bij deze mensen, maar bij het eventueel winnen van het Eurovisie Songfestival. Ik verwacht niet dat ze in de top 10 terecht komen. Nee, waarschijnlijk komen ze niet eens door de halve finale heen. Let maar eens op: net als voorgaande jaren speelt politiek een rol in de verkiezing van het songfestival. Oekraïne komt absoluut wél in de top 10, maar de uiteindelijk winnaar zal een Spaanstalig land worden.

 

Bekende Nederlanders

 

Eva Jinek

Gaat zich inzetten voor een goed doel, maar het lijkt alsof ze, een stap terug gaat doen op tv. Niet alléén omdat ze te druk is, maar meer nog lijken haar spitsvondige journalistieke inzichten zich niet altijd voor iedereen te zijn en lopen haar kijkcijfers terug.

 

Peter Gillis

Zal met zijn ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnen. Niet omdat hij geen kijkers meer heeft, maar omdat de zender SBS6 slechts programma’s wil maken waar geen smet op zit.

 

DJ Jean

Zal opmerkelijk in het nieuws komen. Óf hij komt met een nieuwe single of hij gaat een samenwerking aan met een ander bekende artiest en lijkt een soort come-back te hebben.

 

Marco Borsato

Zit nog even in de anonimiteit en in de luwte van de publiciteit. Maar het lijkt alsof hij achter de coulisse bezig is met het realiseren van een nieuw album.

 

Peter Jan Rens

‘Meneer Kaktus’ komt ronde de herfst heel even terug op de buis in een soort “weet-u-nog-hoe-het-was” tv programma.

 

De Veerkampjes

Van een comeback is geen sprake, want ze zijn eigenlijk nooit weggeweest. Maar meer en meer zullen ze de prachtige ark in Amsterdam tijdelijk achterlaten om in het buitenland hun beroemde ‘Veerkampjes-tijger-bingo’ te houden.

 

Jayjay Boske

Staat uiteraard bekend om zijn sportieve prestaties en presenteerwerk op tv, maar in het najaar van 2023 zal hij wederom een nieuw tv programma gaan presenteren waarbij hij zich spiegelt aan anderen in verschillende sporten.

 

Davina Michelle

Haar populariteit blijft maar stijgen en zelfs zover dat zij een aanbod krijgt van een wereldberoemd platenlabel en gaat zoals dat heet meer en meer ‘international’.

 

Andre Hazes

Komt, zoals hij zelf al aangaf, terug vanuit zijn isolement die hij nodig had om uit zijn ’burn-out’ te komen. 2023 zal hij alle hitlijsten bestormen met een of meerdere liedjes. Ik zie zelfs dat hij weer een album gaat opnemen. Maar zoals ik verleden jaar ook vermelde: “Zodra hij de microfoon vasthoudt heeft hij een hit te pakken.”

 

En verder:

 • De klok verzetten bij zomer- en wintertijd komt weer flink ter discussie. Economen en milieudeskundigen geven voor en nadelen op, maar de beslissing om het af te schaffen zal toch van de baan geschoven worden.

 • Ik zie eigenlijk over de hele wereld terroristische aanslagen in grote steden. Er is zelfs een samenhang van deze aanslagen te constateren.

 • Wateroverlast, overstromingen, rivieren die buiten hun oevers komen, extreme regen- en onweersbuien zullen over de hele wereld in toenemende mate plaatsvinden.

 • De seksschandalen in de showbizz die ik verleden jaar benoemde als ‘op hoog niveau’, gaat nóg verder. Juist van hen, van wie we het niet zouden verwachten.

 • Er zullen een of twee banken sluiten vanwege faillissement.

 • Een grootschalige fraude- of mismanagement zaak komt aan het licht bij een verzekeringsmaatschappij.

 • Ik zie rond de zomer van 2023 een vliegtuigramp, waarbij Nederland of een Nederlandse vliegmaatschappij bij betrokken is.

 • Maar gelukkig ook goed nieuws

 • Een flinke positieve impuls voor de sociale woningmarkt. Er gaat zelfs een nieuwe wet van kracht worden om meer betaalbare woningen te realiseren.

 • De zomer zal, zoals ik het nu zie, weer een fijne zomer worden, waarbij bijna alles weer bijna ‘normaal’ is.  

 

Bovenstaande tekst is ingeleverd bij ParaVisie Magazineop 25 november 2022

 

 

---------------------------------------------------------------------

 

Voor hetWeekblad Partyheb ik het volgende voorspeld 

 

Thomas, om te beginnen: wat voor showbizzjaar wordt het in 2023?

”Nou, ik heb daar niet echt een lekker gevoel bij. Er gaan zich een aantal dingen openbaren. We hebben natuurlijk al te maken gehad met dat er hier en daar een beerput openging. Over seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar ook over BN’ers die vreemdgaan. Niet zo lang geleden werd Matthijs van Nieuwkerk nog flink onder de loep genomen. Het is op dit moment een beetje een tendens om BN’ers de strontkar over zich heen te laten komen en dat gaat nog wel even door. Ook in 2023 krijgen we te maken met openbaringen van BN’ers waarover we denken: nee, hij toch niet? Of zij ook al? Ik heb het idee dat er nog steeds heel veel dingen stil worden gehouden.”

 

Midden oktober werd bekend dat Leontine Ruiters in multimiljonair John Huiberts een nieuwe liefde heeft gevonden. Blijven ze in 2023 bij elkaar?

”Waar Leontine nu inzit, voelt goed. Het is wel onwennig natuurlijk omdat het nieuw is, maar ik voel dat zij op dit moment met volle teugen van haar prille relatie geniet. Zij moet dit ook doen, want je bent tenslotte langer dood dan dat je leeft. Ik ben wel bang dat het geen langdurige relatie gaat worden. Voor de zomer van 2023 lijken de liefdespaden van Leontine en John een beetje uit elkaar te gaan lopen. Ik zie ze niet samenwonen of trouwen. Dat komt omdat Leontine nu misschien even niet, maar straks toch echt weer terug de publiciteit in wil en John helemaal niet. Hij houdt zich liever een beetje afzijdig, is nooit bekend geweest en wil dat ook niet worden. Als hun relatie over is, blijven Leontine en John vrienden.”

 

In 2020 scheidde Leontine van de van seksueel grensoverschrijdend gedrag beschuldigde Marco Borsato. Kan hij in het nieuwe jaar romantiek op zijn pad verwachten?

Marco Borsato zoekt nu uiteraard even niet de publiciteit op, maar ik denk dat er al iemand op het toneel staat. Dus ja, er komt in het nieuwe jaar romantiek op zijn pad. Wat zijn zangcarrière betreft, is Marco volgens mij al voorzichtig bezig met het opzetten van een nieuwe start. Zo lijkt het erop dat hij samen met John Ewbank weer op bescheiden basis bezig is met het schrijven van nieuwe songs voor een cd waar Marco mee terug gaat komen. Of dat meteen in 2023 gaat gebeuren, durf ik niet te zeggen. Maar muziek is zijn ding, het zit in zijn bloed.”

 

In de zomer van 2022 gaf Maxime Meiland haar jawoord aan Leroy Molkenboer. Wat voorspel je in 2023 voor dit koppel?

”Maxime en Leroy zitten vooralsnog lekker in hun vel. Maar het lijkt erop, zoals ik vorig jaar ook al voorspelde, dat Leroy helemaal niet blij is en klaar is met het feit dat hun privéleven op straat ligt. Aan het eind van 2023 lijken de liefdesvlinders weg te fladderen en voorzie ik, als gevolg van de publicitaire kant, wat irritatie tussen Maxime en Leroy.”

 

Wat voor jaar wordt 2023 voor de koninklijke familie?

”Het zal een bewogen jaar worden voor onze koninklijke familie. Koning Willem-Alexander zal zich wederom vergalopperen in een uitspraak of in zijn gedrag. Hij gaat buiten zijn boekje. Het gevolg daarvan is dat er Kamervragen over gesteld gaan worden. Het kabinet zal, bij monde van onze minister-president, de koning er ook op aanspreken. Willem-Alexander wordt op zijn vingers getikt. In 2023 zie ik ook dat iemand in de koninklijke familie een verkeersongeval of enorme pech zal moeten incasseren. Ik heb het idee dat er iemand in het gips terechtkomt en dat zal het nieuws halen. Prinses Amalia zal ervoor kiezen – of er wordt voor haar gekozen, daar kunnen we nooit achterkomen – een andere opleiding te doen of op een andere plek in de wereld haar studie te gaan volgen. De reden daarvan is dat zij dan beter beveiligd kan worden. Tot slot, en ik laat mij daar voor de rest niet over uit, staat de koninklijke familie in het nieuwe jaar heftige rouw of verdriet te wachten.”

 

Linda de Mol zag in 2022, na de onthullingen over seksueel wangedrag bij ’The Voice Of Holland’, haar relatie met Jeroen Rietbergen sneuvelen en stopte tijdelijk met werken. Wordt 2023 een beter jaar voor haar?

”Linda de Mol zat flink in haar emotionele dip na het uitkomen van de buitenechtelijke escapades van ’haar’ Jeroen Rietbergen. Zoals iedereen kon lezen heeft ze daar inmiddels echt heel veel verdriet van gehad en nóg! Toch zal ze in 2023 weer langzaam gaan herstellen en ik zie en voel dat er zelfs sprake van is dat ze voorzichtig met iemand aan het daten is. Het is pril en er is nog geen sprake van een relatie. Toch komt er absoluut een nieuwe liefde in het leven van Linda. Eigenlijk zie ik dat de man, met wie ze een nieuwe liefde zal beleven, al enige tijd in haar omgeving is. Het is iemand die we al kennen, maar we leggen niet zo snel de link naar deze man.”

 

Blijven André Hazes en Monique Westenberg als exen om elkaar heen draaien of komt er in 2023 tóch een huwelijk?

”Een huwelijk komt er absoluut niet. André en Monique blijven wel met elkaar in contact en dat kan natuurlijk ook niet anders, want ze hebben samen een kind. Het blijft tussen André en Monique in de sfeer van aantrekken en afstoten. Monique is uiteraard nog steeds verdrietig over het verloop van de relatie. André daarentegen is zoekende naar een balans en regelmaat. Hij moet herstellen van zijn verslavingen en heeft wel het een en ander te verwerken om het zo maar te stellen. André gaat iemand ontmoeten bij wie hij zijn rust kan vinden, maar helaas is dat van korte duur. Ik heb het eerder al eens gezegd en daar blijf ik bij: het wordt iemand die uit de showbizz komt. Het zal Maan niet zijn, maar je moet denken aan een type zoals zij. Een vrouw die net zo’n enthousiaste vrijbuiter als André is.”

 

Hoe gaan Mia Nicolai en Dion Cooper het voor Nederland doen op het ’Eurovisiesongfestival’?

”Ik voel er niets goeds bij. Niet specifiek bij deze mensen, maar bij het eventueel winnen van het ’Eurovisiesongfestival’. Mia Nicolai en Dion Cooper komen niet ver. Ik verwacht niet dat ze in de top 10 terechtkomen. Nee, waarschijnlijk komen ze niet eens door de halve finale. Oekraïne komt absoluut wel in de top 10, maar dat heeft natuurlijk alles met politiek te maken. De uiteindelijke winnaar zal een mediterraan land worden, zoals Cyprus, Italië of Spanje. Het zal een opvallende uitslag zijn.”

 

Yvonne Coldeweijer speurt altijd naar nieuwtjes over de sterren, maar wat staat de juicekoningin in 2023 zelf allemaal te wachten?

”Ik ben naast medium van het jaar, ook numeroloog. Daarom heb ik eens gekeken naar de cijfers van haar geboortedatum en daar komen opmerkelijke gedragseigenschappen uit naar voren. Yvonne is een uiterst gevoelige vrouw, maar camoufleert haar kwetsbaarheid met een masker van arrogantie en autoriteit. Yvonne heeft namelijk naast een enorm minderwaardigheidscomplex ook een drang naar extreme behoeftes. Zo zoekt ze fysieke en emotionele zaken op om aan een behoefte te voldoen. Ze wil altijd méér en méér. Yvonne heeft op dit moment wel iemand waar ze mee omgaat, maar het zal echter niet succesvol worden in de liefde. Waarom niet? Omdat haar hunkering naar roddels meer tijd in beslag neemt dan dat zij tijd besteedt aan de liefde van haar leven.”

 

Tot slot: krijgt Yolanthe Cabau in het nieuwe jaar een nieuwe liefde?

”In 2020 had ik al voorzien dat Yolanthe in contact zou komen met een schathemelrijke man die haar hartje zal veroveren. Nú lijkt dat eigenlijk pas te gaan uitkomen. Ik zie Yolanthe namelijk erg gelukkig zijn. Bijzonder is dat zij niet alleen gelukkig gaat worden in de liefde, maar óók in haar carrière. Yolanthe gaat een heel positieve periode in en dat begint al in 2023. Maar let op: ze gaat ook nog iets doen op de Nederlandse televisie. Waarschijnlijk gaat ze weer een show presenteren waarbij ik liefde, mode en wellness zie.” ◆ 

 

Bovenstaande tekst is ingeleverd bij Weekblad Party op 28 november 2022 en gepubliceerd op 3 januari 2023

bottom of page