Thomas Woolthuis - Medium - Paragnost - Reiki Master - Numeroloog

Voorspellingen 2018

Een greep uit mijn voorspellingen van verleden jaar - 2017:
 
1.     Mijn verwachting dat het kabinet Rutte zou vallen vlak voor de nieuwe verkiezing, tenzij er op het laatste moment een motie van wantrouwen ingetrokken of niet werd behaald, is 100% uitgekomen.
2.     Ondanks dat ik zag dat Wilders flink zou scoren met stemmen, en misschien daarmee wel een van de grootste partijen zou kunnen worden, voorzag ik ook dat Wilders niet de nieuwe coalitie mocht vormen.
3.     Ik voorzag wel een bijzonder vreemde constructie tot een coalitie van partijen die op z’n zachts gezegd ongebruikelijk is.
4.     Sylvana Simons zal een zeer bescheiden rol op de achtergrond zou moeten accepteren…
5.     De kans op de Elfstedentocht in 2017 was inderdaad zoals voorspeld; aanzienlijk… helaas is het er niet van gekomen.
6.     Hans Klok gaat is de zomer van 2017  andere activiteiten, naast zijn eigen werk doen… Hij is in Duitsland een programma met kinderen op tv gaan doen.
7.     Patricia Paay slaat een opvallend aanbod af…
 
 
2018 gaat een bijzonder jaar worden, hoezo bijzonder? Vanuit mijn visie als medium zal in het nieuwe jaar veel gaan veranderen. Maar er is gevraagd in deze rubriek om kernwoorden….
 
·        Koningshuis in rouw,
·        Intolerantie,
·        vreemdelingenhaat ,
·        kabinetscrisis,
·        formule I in Nederland gaat niet komen!!!!
·        Dierenmishandeling in oosten van het land
·        Zelfmoord bekende Nederlander (man)
·        Paus ziek
·        Efteling komt negatief in het nieuws door veiligheid
·        Nieuwe milieuvriendelijke brandstof voor auto’s
 
 
Spannende nieuwskoppen?
Wat voor de een spannend is, is voor de ander saai of niet interessant. Maar er zullen zeker opvallende nieuwtjes gaan plaats vinden.
Ik zie sowieso een kop in de krant voor mij, in de sfeer van een hele vette kop over de hele pagina van de telegraaf. Ik heb het idee dat er een aanslag gaat plaatsvinden op een bekende Nederlander. Ok, het hangt al een beetje in de lucht, maar het is inderdaad een kwestie van wanneer, niet of…
Daarnaast voel  ik dat we te maken zullen krijgen met beperkingen in mogelijkheden qua inkomen en bijstand.
Sommige bijdragen en subsidies gaan afnemen en zelfs wegvallen.
In omroepland zullen er openbaarheden geëist worden over subsidies en zelfs kijkcijfers, want juist dat laatste is en wordt al jaren in twijfel getrokken.
Binnenlandse politiek: hoe doet het kabinet Rutte III het?
Het Kabinet Rutte zal gewoon zijn werk gaan doen, hier en daar zal er flink gemorreld gaan worden aan zekerheden voor de minima.
 
De gezondheidszorg zal van zich laten horen. De bezuinigingen… nee de toezeggingen die gedaan werden en terug gehaald, blijken zwaarder uit te vallen dan verwacht. De noodbel zal geluid worden en er komen demonstraties. De oppositie zal vlak na het zomer reces terrein gaan winnen in een issue die het kabinet wederom zal doen laten wankelen. Toch gaan ze weer door! 
 
Buitenlandse politiek
 
Trump Gaat gekke dingen doen. Hij gaat meer en meer van zich laten horen en zijn uitspraken zetten kwaad bloed in de wereld. Toch lijkt het alsof hij later in het jaar, op een voorzichtige manier iets begint in te dammen.  Op een of andere wijze blijft hij wel blaffen, naar het buitenland, maar hij zal niet bijten.
 
Natuur(geweld)
Het wat doet de planeet en het weer in 2018? De zomer van 2018 is warm, veel zon en droogte… niet normale droogte maar behoorlijke droogte. Zelfs zover dat meer dan ooit, branden zullen uitbreken in enkele beschermde natuurgebieden.
We krijgen echter in de herfst van 2018 te maken met extreem herfst weer. Het gevaar zal zelfs de dijkbewaking op vele plekken in Nederland zorgen gaan baren. Regen en stormbuien die we niet vaak hebben beleeft, zullen flink overlast gaan geven.  
In Azië en met name Japan en omstreken krijgen wederom te maken met zware tornado’s en extreem weer. Het is de vraag of de invloed daarvan niet ook hier in Europa te merken zal vallen. Er zal zelfs een situatie van een zeer ernstige nood verordening uitgeroepen worden.
 
Entertainment/showbizz: BN’ers,

Piet Paulusma gaat aangeven dat hij het komend jaar meer tijd zal nemen om aandacht te gaan geven aan zijn privé leven. Hij zal (iets wat eigenlijk niet voorkwam bij hem) zelfs vrij nemen van tv verplichtingen, om vakantie op te nemen.
 
Eva JinekGaat haar vleugels verder uitslaan. Naast haar eigen tv-programma gaat ze haar naam verbinden aan meerdere ondernemingen. Er zal zelfs gesproken zijn of worden over een eigen kleding lijn.
In een talkshowachtige sfeer zal Eva Jinek openhartig zijn over haar werk waarin ze ‘het meisje achter de gevierde presentatrice laat zien, hiermee belicht ze haar meest kwetsbare kant, die opzien zal baren.
 
Jort Kelder lijkt het in 2018 minder druk te krijgen.
De gevierde waakhond van de etiquette van Nederland gaat overigens zelf zijn “zo heurt het” grenzen overschrijden. Pas aan het einde van 2018 gaat hij weer frequenter in het nieuws komen met een nieuwe draai aan zijn tv-programma’s
 
Wendy van Dijk zal zich meer en meer voorzichtig terug trekken uit de publiciteit. Niet dat ze volkomen van het podium zal verdwijnen, maar ze voelt een andere wind waaien in haar leven. Mijns inziens lijkt het erop dat ze een spirituele weg aan het verkennen is. Ze zal meer en meer vanuit haar intuïtieve gevoel willen leven, en daar past, vooralsnog de rationele wereld niet mee te combineren.
 
Ben Cramer  komt, ondanks dat hij slechts 70 lentes jong is, met een nieuwe singel uit. Hij zal meer dan de voorafgaande jaren op diverse manieren in het nieuws komen. Ik zie Ben zelfs in het buitenland iets doen in zijn vak. Kortom het lijkt alsof Ben wederom zijn vleugels gaat uitslaan.
  
Gerard Joling Blijft iedereen verbazen. Is het ene programma niet afgelopen dan is onze Gerard wel weer in een nieuw tv programma. Ondanks dat Geer en Goor steeds berichten uitstralen dat ze er nu echt voor de laatste keer samen op tv waren, zal er toch weer een serie opgenomen worden met deze twee heerlijke gasten.
  
Tineke Schouten is met haar one-woman-show ongelend populair. Maar ze zal het komende seizoen rustiger aan gaan doen en zelfs een paar uitvoeringen in de theaters gaan afzeggen door een fysieke aandoening. Gelukkig zal dat van korte duur zijn.
Songfestival
 
Waylongaat het weer proberen op het Eurovisiesongfestival… en ja… wederom krijg ik het gevoel dat de verwachtingen te hoog zijn. Toch, of  ik moet mij wel heel erg vergissen, gaat hij het niet redden. Het nummer wat hij zal gaan brengen is nogal opvallend te noemen en niet iedereen weet dit ritme en soort te waarderen. Hij gaat wel voorbij de halve finale, maar daarna is het onduidelijk.
  
Gouden Televizier Ring
 
Linda de Mol zal voor de zoveelste keer weer genomineerd worden. Ze zal, en dat is niets vreemds,  geroemd worden om haar veelzijdigheid en betrokkenheid bij de Nederlandse televisie. Misschien dat ze zelfs in meerdere categorieën genoemd en gereed gaat worden .
 
 
Koningshuis
 
Koning Willem Alexander Krijgt 2018 te maken met een verdrietige rouwachtige sfeer in de familie. In mijn gevoel zal de gezondheid van een van de leden van het Koninklijk huis de oorzaak worden. Verder zal onze Koning  wederom in het buitenland iets doen of ondernemen, waar een groot deel van de Nederlandse bevolking een negatief gevoel bij heeft en voor de zoveelste keer zal daardoor het functioneren van de Koning, als instituut, een punt van discussie zijn.
 
Koningsdag 2018 is er een van ouderwets niveau. De prinsesjes stelen de show, de Koningin zal dansen… dat heeft ze wel vaker gedaan, maar dit gaat een speciale dans worden.
 
 Koning Filip van Belgiëmaakt grote veranderingen mee in de komende tijd. Niet alleen dat hij zelf ook daadwerkelijk een positievere uitstraling zal creëren, maar hij zal ook, zij het mondjesmaat, beseffen dat hij meer en meer de echte Koning der Belgen zal zijn. Niet alleen in titel, maar zeker ook in gevoel. Hij zal een opvallende beslissing gaan nemen in en over het Koningshuis. Filip zal zelfs in de lente van 2018, een daad verrichten die zowel Franstalige Belgen alsmede de Nederlandstalige Belgen zal heugen.
 
 
En verder….
 
·        De Japanse kerncentrale Fukushima die in 2011 grotendeels verwoest werd, zal het komend jaar opnieuw in het nieuws komen. Deskundigen spreken onafhankelijk van elkaar, hun ongerustheid uit, want er komen dingen aan het licht die niemand had verwacht en eigenlijk niemand op hoopte..
·        Een groot warenhuis in Engeland zal in de zomer, een aanslag ervaren… hierbij zullen vele doden te betreuren vallen.
·        Ruwe olie zal de Spaanse en Portugese kusten bevuilen, daarbij zal een beroep worden gedaan bij Nederlandse bedrijven voor het opruimen van de gevolgen van deze milieuramp.
·        De duikboot die vermist is langs de zuid Amerikaanse kust is een niet op zich zelfstaande vermissing. Er komen spionage activiteiten aan het licht.
·        Bouwsubsidie fraude is een steeds terugkerend iets. In onze provincie Utrecht komt een behoorlijke fraude aan het licht.
·        De provincie Zeeland komt in het nieuws als gevolg van onberispelijk gedrag van hoge ambtenaren.
·        Een spectaculaire achtervolging, langs meerdere provincies, zoals we die alleen maar uit films kennen, zal even na de zomer gaan plaatsvinden. Er zal zelfs politie uit het buitenland bij betrokken zijn.
·        Ook dit jaar krijgen we te maken met het neerstorten of vermissen van een Nederlands vliegtuig. De start of het landen is het meest cruciale moment. Reddingswerkers kunnen er niet makkelijk bij komen.
·        Twee of meerdere ziekenhuizen in het noorden van het land, krijgen te kampen met een besmettelijk virus die paniek creëert. 
·        Net als wat ik verleden jaar voorspelde, zal ook dit jaar de Elfstedentocht op een haar na, doorgaan. Natuurlijk zal er wel een alternatieve worden gereden, maar of het de echte Elfstedentocht is?